Preview Mode Links will not work in preview mode

Ruvarpodden - en podd om längtan

Barnlöshet är mycket vanligare än man tror, även bland unga friska par, och många går igenom flera IVF-behandlingar och långa processer för att bli föräldrar. Här är en podd där vi, två tjejer i 30-årsåldern berättar om våra och våra mäns erfarenheter och känslor kring barnlängtan, barnlöshet, och IVF - och bjuder in kända som okända personer att göra samma sak.

Feb 15, 2018

Vi kommer exempelvis prata om hur man samlar ny kraft efter misslyckade IVF-försök och hur våra relationer till våra respektive har påverkats. 


Feb 8, 2018

I dagens avsnitt gästar Elin oss. Elin är IVF-sjuksköterska på en IVF-klinik och var en av dem som hade hand om oss när vi genomgick våra behandlingar. Elin har själv genomgått IVF, vilket gör att vi har massor att fråga henne om! Ber om ursäkt för dåligt ljud i början - vi flaxade lite för mycket med...


Feb 1, 2018

När man genomgår IVF eller försöker bli med barn är mensen det värsta man vet - för det innebär att det inte blev någon bebis den här månaden heller.


Jan 25, 2018

Tobias Persson är ståuppkomiker och aktuell med föreställningen "man på prov" som handlar om tiden som ofrivilligt barnlös och om han och hans frus resa mot barn. I Podden pratar vi om hur det är att vara barnlös, att genomgå IVF och att bli deppig när man väl fått barn.


Jan 18, 2018

I veckans avsnitt pratar vi om att berätta eller inte berätta om IVF, hur har vi gjort, och hur kommer det sig att man väljer att berätta eller inte berätta att man genomgår barnlöshet och IVF behandlingar? Vi listar också de topp-10 sämsta kommentarerna vi fått när vi berättat om vår situation.